logo_amdam_bla_.jpg

Om kunstneren

malerkurs_portugal0302.jpg

Kjell Stig er født i Trondheim i 1941. Han har arbeidet som billedkunstner i ca. 30 år, og har i disse årene opparbeidet et bredt kontaktnett av gallerier og kunstforeninger som formidler hans kunst.

Han har vært bosatt på Selje siden 1995. Her har han bygd sitt hjem og atelier i fjøresteinene mot det mektige Stadhavet. Vestlandsnaturen med sitt mangfold og Storhavet som bryter rett utenfor ateliervinduet, er viktige inspirasjonskilder til hans bilder.

Likeså har utsikten til Klosteret og legenden om St. Sunniva ført til flere bilder av helgenen som er blitt en del av "profileringen" til Kjell Stig. Ellers kam man finne elementer i kunsten hans som kan spores tilbake til Patmos, Kypros, Spania og Mallorca - hvor han har hatt flere studiereiser. Erotiske motiver, høner og haner kan man ofte finne brukt lekende i hans bilder.

Et gjenkjennelsestrekk hos Kjell Stig er hans bruk av bladgull. Dette har han benyttet siden han for mer enn tyve år siden så hvordan munkene på Johannesklosteret på Patmos anvendte det i ikonmalingen. Gullet har både symbolverdi, og brukes som dekorativt element.

Kjell Stig er estetiker og opptatt av det vakre. Formidling av stemninger i harmonisk farvespill er hans styrke.

Atelier Amdam

Galleriet mot Storhavet 6740 Selje

tlf: 57856656